05 March 2011

Ujian Kawad KOR SUKSIS UPM

Hari ini hari Sabtu.... 5 Mac 2011.....
Pagi2 lagi jam 0745 dah kene berada di hadapan pejabat KOR SUKSIS....
Sabtu kali ini bukanlah seperti Sabtu2 yang sebelumnya..
Ini kerana kami, anggota Skuad4 akan menjalani Ujian Kawad~
____________________________________________________________
Sudah hampir seminggu aku berlatih memberi 'command' bersama rakan2 skuad4 yang lain...
Aku amat gembira kerana hampir keseluruhan anggota skuad4 dapat memberi kerjasama untuk turun dan berlatih bersama2.... Kami saling bantu membantu antara satu sama lain...
Kali terakhir kami berlatih adalah semalam (Jumaat) iaitu pada jam2100-2300.....
____________________________________________________________
Jam0800.....
Kami bergerak beramai2 ke Padang Kawad seperti biasa untuk memulakan Ujian Kawad...
Sebelum itu, kami berlari2 anak untuk panaskan diri.....
Fuhh~ agak penat untuk sesi panadkan badan....

Tibalah masa untuk diuji....
Ujian kawad dimulakan dengan Ahmad Wafiuddin....
Walaupun dia agak kelam kabut...
Tapi syabas kerana akhirnya dia berjaya mengawal Platun....

Yang penting,
Giliran aku adalah pada waktu petang...
Tu pun nasib baik skuad kami dibahagikan kepada dua...
Xde la kene sambung minggu depan... (xnak den doh)

Memang mendebarkan lagi2 turn aku sgt lambat...
Tapi tak mengapa...
Yang penting kene relax dan jangan kelam kabut....
LAgi satu confident perlu ade,,,,
SUARA pun kene kuat...
(harap2 dah kuat la sbb smlm dah practice menjerit mghadap KPZ dgn Atin n Ana)
______________________________________________________________

Jap2.... NAk practice bagi arahan sat... hehe.....

SKUAD..... SKUAD SEDIA!!
LURUSKAN...... BARISAN!!
DARI KANAN...... NOMBOR!!

teguran:
RAPAT TUMIT.... HUJUNG KAKI TERBUKA 30 DARJAH....
TARIK BAHU KEBELAKANG......
TANGAN RAPAT.....
PANDANGAN 200 METER KEHADAPAN......
DIAM!!!!!!

melapor:
Assalamualaikum, cik!! Saya KS72222, Nur Hazirah bt. Azlan ingin melaporkan kekuatan anggota seramai 18 org termasuk saya hadir untuk menjalani ujian kawad dan siap sedia menerima arahan dari cik!!!....... TERIMA KASIH, CIK!!!!

Statik:
BERGERAK KE KIRI...... KIRI....SING!!!
BERGERAK KE KANAN..... BELAKANG... SING!!!
MENGHADAP KE HADAPAN...... KIRI... SING!!
BERGERAK KE KANAN..... KANAN... SING!!

teguran lagi:
PANDANGAN 200 METER KE HADAPAN...!
TANGAN AYUN PARAS BAHU....!!
PACAK TUMIT!!!
KUNCI PINGGANG!!

Gerak:
DARI KIRI..... CEPAT JALAN!!!!
HORMAT.... KE HADAPAN..... HORMAT!! (jatuh kaki kiri)
TUKAR LANGKAH SEMASA BERJALAN....... TUKAR LANGKAH!! (jatuh kaki kiri)
BERGERAK KE KANAN..... BELAKANG.... SING!!!

SELAKU TERIMA SIJIL..... KEHADAPAN... HORMAT!!! (jatuh kaki kiri)
HORMAT KE KANAN...... HORMAT!!!! (jatuh kaki kiri)

MENGHADAP KE BELAKANG...... KIRI... SING!!!
BERGERAK KE KIRI..... KIRI... SING!!
MENGHADAP KE HADAPAN........ KIRI... SING!!
BERGERAK KE KIRI... KIRI.....SING!!! (semua arahan jatuh kaki kanan)

SKUAD......... TI!!!!

TUTUP BARISAN.... GERAK!!!!
LURUSKAN.... BARISAN!!!!

Teguran:
BERDIRI TEGAK...
PANDANG 200 METER KE HADAPAN....
DIAM!!!!!

Lapor diri:
Assalamualaikum, cik... Saya KS 72222, Nur Hazirah bt. Azlan telah selesai menjalankan ujian kawad dan mohon masuk baris, cik!!!! Terima Kasih.. cik!!!!

SKUAD..... SENANG DIRI....
REHATKAN DIRI.....!!!!

"Anggota Skuad 4 Yang Sporting... Sayang Korang!!!"
"I'm glad to be in this group"

___________________________________________________

PS: Harap2... markah aku tggi untuk Ujian Kawad ni...
Dah la menembak pun Hancur...
Aku nak A untuk subjek KOR SUKSIS.........
Sekurang2 nya bleh upgrade CGPA aku yang agak teruk tu....
:)

5 comments:

Ziera Azlan said...

Hampa dengan diri sendiri~~ huhu....
lupe nak wt teguran semasa berjalan...
hrp2 diorang consider utk upgrade markah..
help me plzzz!!!!!!

najah hijriah said...

thanx coz ajo aku bg command bgerak kiri,kiri sing semasa bjalan.... hahaha... skg baru paham nak wat camne.. tp aku tak bg pun command tu mase kawad...takut salah...hahahaha....

p/s: enjoy bah mase bg arahan..hehehe..tbe2 tak sabo den nk tau markahnye...harap ok la..hehehe=)

Ziera Azlan said...

hehe... aku plak just wt kawad yg tu je.. pastu klam kabut smpai lupe nak bg teguran yang byk ktika berjalan.. harap2 tguran aku masa statik dpt markah lbih la.. huhu~~~~

Anonymous said...

Terima kasih atas info diatas...
Sy ks44651 maryani skuad 6 KOR SUKSIS UPM =)
thax kak !

Anonymous said...

Tq 4 information yg amat berguna..
sye KS 38529 FAZRUL AFIQ dr Kor SUKSIS UiTM Pulau Pinang akan menjalani ujian kawad pada esok hari (15/2/15)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...