10 April 2011

Buat ape hari AHAD??? bosan kn kalau tak g mane2?? tapi.. kami berempat tak bosan.. let's read this... and please be jealous.. yehaa~~~

10 April 2011_hari Jumaat_jam 0620 pagi....

kalau ikutkan.. malam ni ade MAPURA (Malam Harapan Putra Negara)......
Before that..... jeng3!!!!



Nain, Ana, Lin, Ziera (aku) dan kawan Nain, Pi'e
pagi2 lagi dah keluar dari KTP.....
Dikala orang lain sedang lena dibuai mimpi pagi, kami berlima dah mulakan kehidupan di luar....
Kalau tgk gmbar kt atas pun korang dah bleh tau ke mana kitorg pergi kn??

Yeah!!! of coz n for sure la g Broga Hill (atau dlm bahasa ibundanya, Bukit Broga)...
Kami g sana naik moto je.... Thanks to Cik Farhana kerana sudi membawa aku kesana.. Tanpamu, xkan aku bepeluang kesana... hihihihi....

Kami semua start mendaki dalam kul 0700 pagi... agak2 hampir setengah jam je kot perjalanan dari UPM ke Bukit Broga ni..... daki punye daki.... sampai la kebeberapa puncak...... cam biasa lah.... sampai satu puncak je, snap picture... sampai2 je, snap lagi picture... memang sangat relax masa mendaki sbb kami rajin amik gambor.. hehehe..... ni gambar kami masa kt salah satu puncak... muke bahagia kn??!!



Ini semua hanya sebahagian gambar2 kami yang sempat aku upload... malas la plak nak upload bile internet kt UPM ni tak berapa nak OK... haishh!!!!

Next week, NAIN nak ajak g BROGA lg... sape nak join??? dipersilakan dan digalakkan....
Bagi aku, lebih baik u all semua pergi.....
nnti kalau orang tanye pernah g BROGA ke x..???
bleh la dengan bangganya korang mengatakan yang korang pernah mendaki BUKIT ni....
lagipun korang kan dah lame xkeluar kan peluh...
n dah lame xbuat aktiviti2 lasak ni...
PT pg kn dah dimansuhkan.. makanya...
JOM beriadah sendiri....!!!!
Bile korang daki bukit ni, gerenti berpeluh... sihat tubuh badan....
Ingat... UTAMAKAN KESIHATAN.. hehe.. tapi kalau nak naik Bukit ni, kene tambah sikit la... UTAMAKAN KESELAMATAN..... :)


OKEY la.... rasa sangat mengantuk n rasa nak tidur...
malam ni ade DINNER MAPURA... nak pakai cantik2.... serba putih, U.....
sape2 yang tak pergi tu.. rugi la... hehe...

Semoga korang semua berminat utk ke sana....!! ke sana....!! ke sana....!!
Assalamualaikum~~~
V(^__^)V Peace!!!

(this post is same like my post at suksis upm blog)
http://skuad4suksisupm.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...