13 April 2011

SaLuTe Library UPM (Perpustakaan Sultan Abdul Samad-PSAS)

Assalamualaikum wbt........

syukur ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnianya, aku masih lagi hidup dan dapat mengecapi keindahan alam ciptaan ALLAH ni.....
Alhamdulillah~~~~
_________________________________________________


~Perpustakaan Sultan Abdul Samad (PSAS)~


hari ni, tetibe je teringin nak lepak library.. bukan ape.. kt bilik xdapat internet.. (tetibe rasa cm xbleh idup tnpa internet..) lalu aku pun meraih simpati perkhidmatan internet kt LIBRARY....

Okey.... abaikan penyataan kt atas tu.....
Actually, entry kali ni nk luahkan KEBANGGAAN aku terhadap library UPM ni.....


***************************

I'm a first person yang menjejakkan kaki kt library ni utk pagi RAbu yang mulia ni.....

masuk2 je.. tetibe ade dgr bunyi (ala bunyi cm orang nak bg announcement tu la~)
tau tak ape tujuan announcement tu???

Ding.. ding.. dong.. dong...!!!
Assalamualaikum & salam sejahtera kepada seluruh warga perpustakaan...
sebelum kite memulakan tugas kite pada hari ini,
marilah kite memanjat kesyukuran kehadrat Allah atas limpah kurniaanya...
...........................
...........................
...........................

Kite mulakan dengan bacaan UmmUl kitab, Al-Fatihah~~~~
(lalu doa selama hampir 3 minit dibacakan...)

______________________________________________________

Pergh..... aku SALUTE kt LIBRARY UPM ni......
cmni la bagus.... ingat Allah sblum memulakan ape2 tugas.....

harap2..... tempat aku kerja kelak, akan diamalkanlah jugak membaca doa setiap hari sbelum memulakan tugas harian....... bekerja dalam keberkatan.......
______________________________________________________

Orite~~~ kepada mereka2 yang bakal menjadi seorang MANAGER suatu hari nanti,
take note!!!!!!!!!

PASTIKAN TEMPAT KERJA KORANG nnti AMALKAN BACAAN DOA SEBELUM MEMULAKAN TUGAS.... SEMOGA APA YANG DIKERJAKAN MENDAPAT KEBERKATAN OLEH ALLAH S.W.T.....
______________________________________________________

2 comments:

I wong (依之汉) said...

EH? Baru perasan ker? Memang semua jabatan dalam kerajaan akan memulakan tugas dengan bacaan umul-kitab dan doa mula kerja...

Ni mesti tak pernah beratur panjang di pejabat kerajaan awal pagi.... Aha.

skuad4 said...

yeke??? aku baru tau.. diorg bce doa pg3..hehe
ana

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...